Siirry sisältöön

Ratatek AB

Ratatek utför alla sorters arbeten inom järnvägselektrifiering.

Ratatek grundades år 2008 och är ett företag som är specialiserat på att projektera, montera och underhålla kontaktledningsnät och elkraftsutrustning vid spår- och järnvägar.

Vårt huvudsakliga verksamhetsområde är Finland och Sverige och vår kunniga personal har en bred erfarenhet av kontaktledningsarbeten i båda länderna.

Vi har levererat ett flertal olika kontaktledningsprojekt; i Finland har vi bland annat byggt 80 km mellan Seinäjoki och Vasa, och 53 km mellan Jyväskylä och Äänekoski. I Stockholmsområdet har vi utvidgat Tvärbanan från Alvik till Solna (s.k. Solnagrenen) och från Sickla Udde till Henriksdal. På Saltsjöbanan har vi byggt nytt kontaktledningssystem på sträckan Henriksdal – Saltsjöbaden/Solsidan. Ratatek har även deltagit i spårvägsprojekt i bl.a. Göteborg, Helsingfors och Tallinn. I uppdragen har ingått såväl projektering som montagearbeten.

Mera om våra jobb finner ni i våra referenser.

Vi hjälper gärna till oberoende om arbetet är ett större kontaktledningsprojekt, mindre utliggarmontage eller skyddsjordningsarbeten.

Vi erbjuder även tjänster som kopplingsledare och elsäkerhetsledare vid järnvägsarbeten, samt utbildning av olika säkerhetsfunktioner.

Vi erbjuder tjänster som helhetsleveranser eller delleveranser inom kontaktledningsprojekt

Vår personal har ett stort kunnande och erfarenhet av att leverera och montera kontaktledningsanläggningar. Tjänster som vi kan erbjuda:

  • Montage och projektering av kontaktledningsanläggningar i både järnvägs- och spårvägssystem
  • Renovering, underhåll samt rivningsarbeten
  • Frånkoppling av spänning på kontaktledning och arbetsjordning för ban– och broentreprenader eller dylikt
  • Belysning för växlar, bangårdar etc.
  • Arbeten på växelvärmeanläggningar
  • Speciella expertkunskaper inom området kontaktledning

I Ratateks erfarenheter ingår även en bred kunskap inom spårvägselektrifiering. Ratatek har varit med att genomföra spårvägsprojekt i Stockholm, Göteborg, Helsingfors och Tallinn. I uppdragen har ingått såväl projekteringsarbeten som montagearbeten.

Nyheter