Siirry sisältöön
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Ratatek Oy on voittanut Oulun vaihteiden sähköisten lumensulastusjärjestelmien uusimisen

Väylävirasto on päättänyt tehdä hankinnan vaihteiden sähköisten lumensulatusjärjestelmien uusimisesta Ratatek Oy:ltä. Urakka toteutetaan osana Oulun ratapihojen (Nokela, Tavara, Asema, Oritkari ja Tuira) peruskorjausta. Urakan tavoitteena on vähentää liikennepaikan vaihteiden häiriötä ja parantaa niiden käytettävyyttä talviaikana. Urakka sisältää 10kpl uusia ja 3kpl saneerattavia vaihteen sähköisiä lumensulatusjärjestelmiä sekä sähköradan kaukokäyttö muutokset Tuiran ratapihalla.

– Oulun hanke tulee olemaan mielenkiintoinen ja sijainti on keskeinen verraten muihin käynnissä oleviin Ratatekin projekteihin. Hanke sisältää useampia järjestelmäkokonaisuuksia, joista osan suunnittelu sisältyy hankkeeseen. Suunniteltaviin kokonaisuuksiin kuuluu muun muassa sähköradan kaukokäyttö sekä lumensulatusjärjestelmän muuntamot, kertoo Hannu Saarenpää (Johtava asiantuntija, Ratatek Oy).

– Mahdollisia haasteita urakkaan tuo käynnissä olevien ja alkavien urakoiden yhteensovittaminen sekä olemassa olevien kaapelireittien käytettävyys. Vuoden aikojen muutosten ennalta arvaamattomuus voi osaltaan myös hidastaa työnetenemistä. Tilaajan toimittamien teknisten suunnitelmien ja maaston vastaaminen keskenään tulee olemaan hyvin tärkeä osa teknisten ratkaisujen onnistumisen kannalta. Haasteet on kuitenkin tehty voitettavaksi ja ongelmat ratkottaviksi. Käyttöön otetut ja tilaajalle luovutetut järjestelmät palkitsevat tekijänsä ja tulevat palvelemaan käyttäjiä, kertoo Hannu Saarenpää.

Urakka alkaa keväällä 2022 töiden suunnittelulla ja aikataulutuksella. Urakka valmistuu vuoden 2023 marraskuun loppuun mennessä.