Siirry sisältöön

TYÖHARJOITTELIJASTA ALAN AMMATTILAISEKSI

Ratatek Oy haluaa mahdollistaa nuorille ammattilaisille ponnahduslaudan työelämään. Tänäkin kesänä meillä on työharjoittelussa kaksi nuorta: Josua Ikonen ja Iida Tuomi. He työskentelevät apunamme MAL Nokia hankkeella vastuualueinaan muun muassa Laiturialueet rakenteineen sekä taitorakentaminen sisältäen esim. siirrettävän sillan.

Josua on työnjohdon harjoittelijana päässyt suunnittelemaan töiden toteutusta ja resurssointia, valvonut työmaata, tehnyt turvallisuushavaintoja ja raportoinut poikkeamista. Hän on myös tehnyt erilaisia dokumentointeja projektiin liittyen, kuten ajojärjestelyjen suunnitelmia ja laadunvarmistusta. ”Ratatekilla on ollut parasta hyvä tiimihenki ja tietynlainen ihmiseltä ihmiselle tyyppinen meininki, titteleihin tuijottamatta. Töitä on saanut tehdä laajamittaisesti ja olen kehittynyt täällä ollessani paljon.” – Josua toteaa.

Iida tuli taloon projekti-insinööriharjoittelijaksi huhtikuussa 2024. Hänen työtehtäviinsä on kuulunut laadunhallintaan liittyvä dokumentointi ja suunnittelu, työmaan aikataulujen laadinta sekä työmaan turvallisuuteen liittyvä raportointi ja dokumentointi. Kesän alussa hän on päässyt tekemään myös työnjohdollisia tehtäviä kokemuksen karttuessa. ”Olen viihtynyt Nokian työmaalla tosi hyvin. Perehdytys on hoidettu hyvin ja olen saanut tehdä osaamistani vastaavia työtehtäviä. Aina on voinut kysyä, kun siihen on ollut tarvetta. Myös hanke on erittäin mielenkiintoinen, sillä ei tämänkaltaisia suuria ratapihahankkeita ihan jatkuvasti ole käynnissä” – Iida kertoo.

Koemme, että alan ammattilaiseksi kehittyy, kun työn tekemiseen annetaan mahdollisuus. Meillä harjoittelijat osallistuvat myös palavereihin ja muihin työnjohdollisiin tilaisuuksiin, jolloin he pääsevät näkemään, miltä työ todellisuudessa näyttää.

Haimme joukkoomme oma-aloitteisia, ahkeria, osaavia ja oppimishaluisia harjoittelijoita, jotka sopivat porukkaamme ja viihtyvät siinä. Molemmat ovat ylittäneet kaikki odotukset! Positiivista palautetta on tullut monesta suunnasta.  On tärkeää, että asioihin tulee uutta ja tuoretta näkökulmaa ja ne uskalletaan tuoda myös esiin. Monia hyviä ideoita ja toimintatapoja on jalkautettu myös käytäntöön.” – kertoo radanrakentamisen yksikönpäällikkö Sami Keski-Kokko

”Josua valmistui työharjoittelun aikana rakennusmestariksi ja hänet palkattiin vakituiseen työsuhteeseen Ratatekille. Toivomme myös Iidan jatkavan yhtiössämme tämän kesän jälkeen.” – Keski-Kokko jatkaa.