Siirry sisältöön

Kesätyöpaikat 2024 (Haku päättynyt)

Kesätyöpaikkojemme haku on auennut, joten jos kesä ratainfran parissa kiinnostaa, kannattaa jatkaa lukemista! Vuonna 2008 perustettu Ratatek Oy tarjoaa kokonaisvaltaisia sähköistyksen, rakentamisen ja kunnossapidon palveluita pääasiassa Suomen rataverkolla, toimialueenamme on myös Ruotsi. Toimintamme kattaa koko ratainfran elinkaaren. Olemme myös osa kansainvälistä Expin Groupia.

Asiakkaamme sekä yhteistyökumppanimme tuntevat meidät ratkaisukeskeisestä ja laadukkaasta palvelusta. Yhdistämme työssämme eri toimintamalleja tarjotaksemme parhaan mahdollisen osaamisen alalta. Toimintamme vahvuuksia onkin juuri osaava ja sitoutunut henkilöstö, jolla on pitkä kokemus rata- ja raitiotiesähköistyksistä sekä ratarakentamisesta. Ratatekin kautta sinulla on mahdollisuus päästä työskentelemään alan asiantuntijoiden kanssa sekä oppimaan uutta ja kehittämään omaa osaamistasi.

Työt ajoittuvat kesäkaudelle, alkaen aikaisintaan toukokuussa ja päättyen viimeistään lokakuussa. Työsuhteen aloitus ja kesto on kuitenkin erikseen sovittavissa. Työsuhteet ovat määräaikaisia kesätöitä, mutta hyville tekijöille töitä voi olla tiedossa jatkossakin. Alallamme käytettävät turvallisuuteen liittyvät koulutukset (esim. Hätä-EA ja työturvallisuuskortti) ovat edellytyksenä työskentelylle. Nämä ja muut ratatyöskentelyyn liittyvät koulutukset ovat kuitenkin mahdollista suorittaa myös työn aloituksen yhteydessä. Edellytämme kaikilta hakijoiltamme täysi-ikäisyyttä ja sujuvaa suomen kielen taitoa. Tehtävät edellyttävät myös matkustusvalmiutta, sillä työmaat sijaitsevat ympäri Suomen. Henkilöstöresursseja ohjatessamme pyrimme kuitenkin huomioimaan työntekijöidemme kotikunnan.

Sähköasentajia

Haemme sähköasentajia useille projekteillemme Suomessa. Sähköasentajan työnkuvaan rautateillä kuuluu monipuolisesti erilaiset tehtävät sähköjärjestelmien ja -laitteiden asennuksen, huollon ja korjauksen parissa. Hakemamme henkilö on sähkö- ja automaatioalan opiskelija tai jo valmistunut sähköasentaja.

Hakijoilta toivomme:

  • Reipasta asennetta ja oppimishalua
  • Tiimityöskentelytaitoja
  • B-ajokorttia (oma auto helpottaa työkohteisiin pääsyä)

Rata-asentajia

Haemme rata-asentajia useille projekteillemme Suomessa. Rata-asentajan työtehtäviin kuuluvat rautateiden monipuoliset rakennustyöt, sekä kunnossapito- ja korjaustyöt. Aiempaa kokemusta rautateiden rakentamisesta ei tarvitse olla, sillä perehdytämme valitut tekijät työtehtäviin sekä turvalliseen työskentelyyn rautateillä alan ammattilaisten johdolla.

Hakijoilta toivomme:

  • Reipasta asennetta ja oppimishalua
  • Tiimityöskentelytaitoja
  • B-ajokorttia (oma auto helpottaa työkohteisiin pääsyä)

Projekti-insinööriharjoittelija

Haemme projekti-insinööriharjoittelijaa pääasiassa Pirkanmaalle sekä Kaakkois-Suomeen Lappeenrannan, Kouvolan, Kotkan ja Kymin alueelle. Hakemamme henkilö on AMK-opiskelija rakentamisen, infra-alan tai konetekniikan puolelta. Työnkuva muodostuu avustamisesta ratahankkeiden läpiviennissä ja hallinnollisista töistä tiiviissä yhteistyössä työnjohdon ja projektipäällikön kanssa. Aiempaa kokemusta ratainfran parissa työskentelystä ei tarvitse olla, sillä opastamme sinut tehtävään alan ammattilaisten johdolla.

Hakijoilta toivomme:

  • Toimeen tarttuvaa asennetta ja oppimishalua
  • Tiimityöskentelytaitoja
  • B-ajokorttia (oma auto helpottaa työkohteisiin pääsyä)

Mitä tarjoamme?

Rautateillä työskentely tarjoaa sinulle monipuolisen työn, jossa pääset vahvistamaan ammattitaitoasi erilaisissa projekteissa. Vihreämmän energian rauta- ja raitiotieliikenne ovat kasvava trendi infra-alalla, ja työn jatkuvuus on vankalla pohjalla. Alan ammattilaisille on jatkuva tarve niin Suomessa kuin kansainvälisilläkin markkinoilla.

Kesätöiden aikana Ratatekilla pääset tekemään monipuolisesti ratarakentamiseen liittyviä töitä hyvässä ja ammattitaitoisessa työporukassa. Työvuorosuunnittelu tehdään useammaksi viikoksi eteenpäin, joten kesän muitakin aktiviteetteja on helppo suunnitella. Meillä töitä tehdään hyvällä asenteella ja huumoria ei päivästä puutu.

Heräsikö kiinnostuksesi?

Laita työhakemuksesi ja CV tulemaan osoitteeseen tyohakemukset@ratatek.fi 31.3.2024 mennessä. Kirjoitathan sähköpostisi aiheeksi hakemasi työnkuvan. Hakemusten käsittely ja haastattelut aloitetaan jo hakuaikana. Tehtävät voidaan täyttää jo ennen hakuajan päättymistä sopivien henkilöiden löydyttyä.