Siirry sisältöön

Kokonaisurakoita alusrakenteesta pylvään päähän

Kuluvana vuonna Ratatek-yhtiöt on kasvanut kokonaisvaltaiseksi ratainfran toteuttajaksi. Kesää ja alkanutta syksyä on vauhdittanut Väyläviraston kokonaisurakat kuten Jämsänkosken liikennepaikan muutokset, LSVU19 vaihteenvaihdot sekä juuri alkanut Riihimäen tavaran turvalaitemuutokset 

Ratarakentamisen yksikön projektipäällikkö Mikko Rekilän mukaan: ”Urakoissa pääsemme hyödyntämään täysimääräisesti yhtiöidemme osaamista ratarakentamisessa sekä sähkö- ja turvalaitetöissä. Yhtenä merkittävänä osaamistekijänä on kuluneiden parin viime vuoden aikana olleet onnistuneet rekrytoinnit. Ratatek on nähty markkinoilla houkuttelevana ja kiinnostavana työnantajana. Yhtiöihin on saatu paljon kokeneita tekijöitä kaikille radanrakentamisen ja kunnossapidon osa-alueille.” 

Tpe-Jy, Jämsänkosken liikennepaikan muutokset 

Urakka toteutettiin Tampere-Jyväskylä-rataosalla Jämsänkosken liikennepaikalla. Urakka sisälsi radan alus- ja päällysrakennetöitä sekä kolmen raiteen ylittävän tasoristeyksen purun ja takaisin asennuksen. Urakkaan sisältyi myös turvalaitetyöt sekä sähkörata- ja vahvavirtatöitä kuten ajolankojen säätö ja vaihteenlämmitysjärjestelmien kauko-ohjauksen muutokset. 

LSVU19, Länsi-Suomen vaihdeurakka 19 

Rauman liikennepaikalla sijaitseva urakka sisälsi seitsemän vaihteen vaihtamisen sekä yksittäisen vaihteen korvaamisen kiskoilla, pistoraiteen purkamisen ja kaapelikanavan rakentamisen. Päällysrakennetöiden lisäksi urakka sisälsi sähkö- ja turvalaitetöitä, joilla varmistetaan järjestelmien toimivuus ja junien turvallinen kulku. 

Riihimäen tavaran turvalaitemuutokset, ulkolaitetyöt 

Riihimäen tavararatapihalla entisen laskumäen alueella sijaitseva urakka käsittää nykyisten turvalaitteiden muutokset ja lisäykset. Lisäksi urakkaan sisältyy raidekiskojen vaihtaminen sekä rakentaminen, JKV-ratalaitetyöt ja vaihteiden kääntölaitteiden asentaminen maastoon. Urakan jälkeen Riihimäen tavararatapiha liitetään Etelä-Suomen kauko-ohjausjärjestelmään ESKOon. 

Viime vuonna perustettu turvalaiteyksikkömme on vahvistanut toimintaansa alalla ja uusin Riihimäen turvalaiteurakka luonteva jatkumo alkuvuodesta alkaneeseen ja jo loppusuoralla olevaan HYHA2- turvalaiteurakkaan.  

– “Olemme hallitusti kasvattaneet toimintaamme luotettavana turvalaiteurakoiden toteuttajana ja päässeet toteuttamaan aiempia haastavampia ja laajempia kokonaisuuksia”, kertoo turvalaiteyksikön aluepäällikkö Janne Lepistö.