Siirry sisältöön
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Lauritsalan liikennepaikan uuden raiteen sähköistys Luumäki-Imatra-ratahankkeessa

Viikolla 40/2020 rataliikenteelle avautunut Lauritsalan liikennepaikka valmistui aikataulun mukaisesti. Turvallisuudesta ei työmaalla tingitty ja yhteistyö päätoteuttajan kanssa oli sujuvaa. Ratatek vastasi hankkeessa uuden raiteen sähköistyksestä ja vaihdealueiden muutostöistä sähköradan osalta. Toteutettu työmaa on osa Luumäki-Imatra ratahanketta, mahdollistaen junien kohtaamisten järjestämisen liikennepaikalla sekä sujuvan raideliikenteen.

Tukeva perusta raideliikenteelle

Työmaalle suurimman haasteen toivat ”hirsipuiden” eli ulokkeiden asentaminen. Ulokkeet asennettiin betonisten n. 12 tonnia painavien ja jopa 4 m korkeiden perustusten päälle. Ulokkeet tuli käyttöönottaa yhdessä liikennekatkossa ja siirtää johtimet vanhoilta rakenteilta uusille rakenteille suunnitelmien mukaisesti. Kaikki toimenpiteet mitattiin ja dokumentoitiin.

Ulokkeiden asennuksen jälkeen projektin toteutus noudatteli rutinoituneempia toimintamalleja. Johtimet asennettiin uudelle raiteelle ja yksilöllisesti suunnitellut ripustimet mitattiin paikoilleen, jonka jälkeen kääntöorret säädettiin oikeaan asemaan. Viimeisenä työvaiheena asennettiin sähköiset liitännät, vaihteenlämmitysmuuntajat ja erottimet paikoilleen. Työraot olivat tiukat, mutta kokenut henkilöstömme toteutti projektin aikataulun mukaisesti ja laadukkaasti.