Siirry sisältöön
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Pori – Mäntyluoto PRU sähkö- ja turvalaitetyöt

Elokuussa alkoi Pori-Mäntyluoto päällysrakenneurakka, jossa Ratatek Oy vastasi urakan turvalaitteista ja sähköratatöistä. Pääurakoitsijana hankkeella toimi Sundström Ab Oy.

Työalue oli Pori-Mäntyluoto rataosa sekä Porin ja Mäntyluodon ratapihat. Urakka sisälsi turvalaitteiden ja sähköratalaitteiden irrottamista sekä kiinnittämistä uuteen raiteistoon. Turvalaitteiden laitteisto koostui vaihteista, raidevirtapiireistä, akselinlaskennasta sekä tasoristeyslaitteistoista. Tasoristeyslaitteita oli relelaitteista tietokoneohjattuun.

Työ suoritettiin pääosin yötyönä ja työalue oli n.300-500m / työvuoro. Yötyö sekä myöhäinen vuodenaika aiheutti omat haasteet mutta hyvällä ennakkosuunnittelulla sekä rautaisella työryhmällä hommat saatiin hoidettua mallikkaasti päätökseen ilman suurempia haasteita.

Projektin aikana suoritettiin myös melkoisen iso viikonloppukatkon aikainen urakka, jolloin 11 vaihdetta vaihdettiin täysin uusiin. Lienee jonkin sortin ennätys Suomessa, ainakin Valvojien mielestä 😊

Hyvä ennakkosuunnittelu ja yhteensovitus eri toimijoiden välillä johti laadukkaaseen lopputulokseen. Urakka vahvisti Ratatekin turvalaiteliiketoimintaa ja tästä on hyvä ponnistaa eteenpäin kohti uusia projekteja.

Kirjoittaja: Jani Pullinen, työnjohtaja